OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


1990. október 3., szerda 00:00

A Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesületének állásfoglalása a tulajdonjogi egyenlőségről
    

    1990. október 3., szerda - Egyesületünk jogállamhoz méltó döntésnek tarja az Alkotmánybíróság október 2-i ítéletét a tulajdonjogi egyenlőségről. Ugyanakkor tiltakozunk az Alkotmánybíróság határozatának minden olyan értelmezése ellen, amely a jogegyenlőséget úgy tekinti, mint minden volt (föld-, ház-, üzlet-, műhely-, stb.) tulajdonos egyenlő és teljes kifosztásának eszközét.
    Ezért ismételten felszólítjuk a kormányt és minden felelős politikai erőt, hogy a tulajdonviszonyok kérdését az alapvető emberi jogok, így a tulajdonhoz való jog tiszteletben tartásával kezelje. Ezt pedig csak a volt tulajdonosok törvénytelenül megszüntetett tulajdonjogának helyreállításával, illetve teljes kártalanítással történhet. Felhívjuk a kormány figyelmét arra is, hogy a technikailag és gazdaságilag lehetetlennek ítélt reprivatizálást - a jogállamiság minimumának tekintve - a Cseh és Szlovák Köztársaság kormánya minden nehézség nélkül végrehajtja.

                         Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete
(OS)
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.