OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2013. december 9., hétfő 13:43

A VÁLASZ Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2013. december 9., hétfő (OS) - A VÁLASZ Szövetség elítéli Istvánffy András, a 4K! elnökének provokatív, a legális droghasználat engedélyezését követelő fellépését. A nagypolitika jogtalanságaira adott polgári engedetlenségnek nem lehet a kábítószer a letéteményese!

    A könnyű drogok dekriminalizálása és hosszú távon a piaci alapokon történő értékesítése nem gyógyír a nagypolitika által a magyar társadalmon ejtett sebek kezelésére. Továbbra sincs egyértelműen bizonyítva az, hogy a drogkereskedelem liberalizációja egyre kevesebb szerhasználót eredményezne a drogtól mindinkább veszélyeztetett generációk körében. Márpedig a kábítószer-politikának elsődlegesen ezt a célt kell szolgálnia! Hiszen éppen a jelenleg is piaci alapon kapható legális szerek fogyasztása, különösképpen a túlzott alkohol és a nem előírásszerű gyógyszerhasználat a legnagyobb társadalmi problémák között szerepelnek hazánkban.

Kecskés D. Gusztáv, A VÁLASZ Szövetség elnöke kifejtette: "az illegális drogok fogyasztóit nem szabad bűnözőként kezelni, de ez nem jelenti azt, hogy a rosszat jónak, törvényesítendőnek tekinthetnénk, ilyen üzenetet nem szabad kommunikálni. Keresztényként a fogyasztókat igen is védeni kell és inkább a szabályozást kell életszerűbbé tenni azzal, hogy hatásos és védett rendszerbe kerüljenek a társadalmon belül.
    Kiadó: A VÁLASZ Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.