OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 3. péntek
Ismertető


2013. december 17., kedd 11:38

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye
    Budapest, 2013. december 17., kedd (OS) - A tisztességtelenül elvett pénz visszajár!

    Megértjük azokat, akik a Kúria devizahitel döntése után úgy érzik, hogy nem igazságszolgáltatás hanem jogszolgáltatás történt. Tanulmányozva a Kúria jogegységi határozatát a KDNP úgy látja, hogy a hitelesek még mindig jogosan visszakövetelhetik az egyoldalú kamatemelésekből és az árfolyamrés miatt rájuk rótt törlesztés növelését. A Kúria döntése a bankoknak ma kedvező, azonban - sajnálatosan - a legfontosabb kérdések megválaszolása elől a legfőbb jogi fórum ellépett: véleményünk szerint az egyoldalú kamatemelés és az árfolyamrés utáni összeg változatlanul visszajár.
A KDNP szerint a hazai devizahitelesek ügyében nem az Európai Bíróságnak kellene döntenie, hanem a szuverén magyar bíróságnak, amint az Horvátországban történt hasonló ügyben. Minden devizahitelest arra kérünk, hogy amíg a bíróság a nyitott kérdésekben dönt, vegyék igénybe az árfolyamgát védelmét, a hitelkönnyítést, és a törlesztő részletek csökkentését. Az árfolyamgátba való belépéssel senkinek nem vész el a bankokkal szembeni jogos követelése. Megértjük az adósok türelmetlenségét, de most az árfolyamgát védelme biztonságot nyújthat minden családnak. A KDNP családi csődvédelmi javaslata pedig aktuálisabb, mint valaha, bár a bírósági döntések késleltetik az elfogadását.

    Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.