OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2013. december 31., kedd 18:11

A Krajczáros Alapítvány közleménye
    Budapest, 2013. december 31., kedd (OS) - MI LETT  SORSA a hadisírgondozás érdekében a 2014. évi költségvetéshez tett kezdeményezésünknek??? 2007-től évente szorgalmaztuk e kérdés orvoslását, ám az érintetteknek eddig teljes közönyébe ütköztünk. Ez év október 30-án az MTI-hez eljuttatott közleményünkre mindössze egyetlen ogy képviselő volt vevő. (http://os.mti.hu/hirek/91421/a_krajczaros_alapitvany_kozlemenye)

    Mint eddig a jövőben sem kívánunk pártharcokhoz kötődni, ám némi döbbenettel fogadtuk, hogy milyen kevesen támogatták a benyújtott egyéni képviselői indítványt. Vagyis a pártfegyelem nincs tekintettel, hogy jó ügyről van-e szó vagy felkarolásra érdemtelen a kezdeményezés. Mindez némi türelemmel kibogarászható a www.parlament.hu  portálról, ahol két módosítás is be lett adva ez ügyben. Az első módosító:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=12415&p_alsz=994  
A második:
http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_madat?p_ckl=39&p_izon=12415&p_alsz=159

A táblázat alján a dátumra kattintva név szerint meg lehet nézni, ki hogyan szavazott!!! A 2014-es büdzsé 1091 oldalából ( http://www.parlament.hu/irom39/12415/12415.pdf ) kiderül, HADISÍRGONDOZÁS jogcímen a HM tárcánál (XIII. fejezet - 57-59. oldalakon 8-as címnél) nem található önálló tétel. Az elmúlt évek tapasztalatai nyomán azonban tudható, hogy az ilyen célokra szánandó csekélyke összeg el van bújtatva. Hasonló a helyzet a külügyminisztérium bugyrainak áttekintésénél is...

    Kiadó: Krajczáros Alapítvány

------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.