OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. február 2., vasárnap 10:57

A Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. február 2., vasárnap (OS) - PAKS KÉRDÉSE NEM LEHET NÉPSZAVAZÁS TÁRGYA! A SZOCIÁLDEMOKRATÁK TÁMOGATJÁK A PAKSI BŐVÍTÉST  Nyílt levél a Szociáldemokraták elnökétől

    Egyetértünk abban, hogy a szerződés előkészítése, titkosítása, az egyezmény gyors aláírása elfogadhatatlan, az erre vonatkozó kormánypárti érvek hamisnak és demagógnak tűnnek.

Erre azonban nem az a megoldás, hogy az ellenzék ugyanolyan hamis, és demagóg érvekkel válaszoljon.  Paks bővítésének kérdése nem az utcán kell, hogy eldőljön, hiszen ez több mint politikai szimpátia kérdése. A szakmai, energiapolitikai, gazdasági és külpolitikai szempontokat nem lehet egyetlen kérdéssé leegyszerűsíteni.  

Kedves Barátaim!
Ha a választópolgárok azt látják, hogy a kormány iránt elvakult dühünkben ugyanolyanokká válunk, mint az a hatalom, amit le fogunk váltani, akkor nem csak hibázunk, hanem ostobák is vagyunk. Ne csapjuk be a választókat és követeljük közösen a legszélesebb szakmai egyeztetést!
Ne akarjunk a választók vélt vagy valós döntése mögé bújva megszabadulni a saját felelősségünktől ebben a hazánk jövőjét meghatározó kérdésben.  Nem ebben kell demokratának lenni, hanem a saját álláspont megfogalmazásában.

Mindenki tegye világossá egyetért-e Paks bővítésével, és a döntéséért vállalja a felelősséget. A választók világos és egyértelmű választ várnak tőletek, hiszen ez a kérdés sokkal komolyabb annál, minthogy látványos marketing események, tematizált utcai akciók szintjére süllyedjen.

Tisztelettel,

Schmuck Andor
        elnök

    Kiadó: Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.