OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 5. vasárnap
Ismertető


2014. február 10., hétfő 07:55

A Rovás Alapítvány közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. február 10., hétfő (OS) - Nemzeti íráskultúránk, a rovásműveltség fejlődése az elmúlt néhány évben példa nélküli folyamattá vált, amely eddig önerőből, az egyre bővülő és egyre sokszínűbb rovótársadalom valós igényei alapján jött létre. Sajnos a közélet, a kultúrpolitika és általában véve az állam eddig tisztes távolságot tartott a jelenséggel kapcsolatban, de remélhetőleg eljött a változás ideje. Ezért a Rovás Alapítvány az alábbi levelet juttatta el a Magyar Országgyűlés parlamenti képviselőcsoportjai (Fidesz Jobbik, KDNP, LMP, MSzP), valamint az magyarországi média, illetve a világ magyar nyelvű sajtótermékei részére.

    Tisztelt Frakcióvezető Úr!
A rovótársadalom tagjaként és a Rovás Alapítvány képviseletében fordulok Önhöz, hogy a rovásműveltség érdekében végzett munkában közreműködését és támogatását kérjem, illetve hogy felajánljam szakmai tapasztalatainkat nemzeti írásunk megőrzésének, oltalmának és korszerű használatának elősegítésében. Az egyre bővülő rovótársadalom többsége ugyanis hisz abban, hogy a magyarok és őseik egymásra épülő írásrendszerei, a rovás íráscsalád, valamint a hozzá kapcsolódó rovásműveltség mind az egyetemes emberi, mind pedig a magyar kultúra közös öröksége. Ezért nemzeti írásunk kutatása, népszerűsítése, összmagyar jelképként való védelme és szellemi erőforrásként való korszerű használata is közös ügy.
    
    Kiadó: Rovás Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.