OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. február 11., kedd 11:28

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. február 11., kedd (OS) - A bíróság szerint a Dániel Péter elleni tüntetésen megtámadott magyar asszony a bűnös

    Gyors és meglepetést hozó ítélethirdetéssel zárult múlt csütörtökön a Tisza Istvánné elleni bírósági per. A bíróság döntése szerint a 74 éves asszony garázdaságban bűnös, míg az őt súlyosan bántalmazó, Dániel Péter köréhez tartozó tettest felderítetlenül és büntetlenül hagyták. Szimbolikus sikerként könyvelhető el azonban az, hogy a bűnjelként lefoglalt, a világot bejárt ereklyés magyar zászlót visszakapja Tisza Istvánné.
Tisza Istvánnét még 2012 májusában a Horthy-szobrot vörös festékkel leöntő Dániel Péter elleni tüntetésen egy ismeretlen férfi megütötte, miután a vád szerint állítólag az idős asszony a kezében tartott zászlóval fejen suhintotta. A férfit a rendőrök intézkedés nélkül elengedték, a 74 éves Tisza Istvánnét azonban előállították, rabosították, majd garázdaság vádjával bíróság elé állították.
A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folytatódó per utolsó tárgyalási napján több tanú meghallgatására is sor került, akik közül többen be tudtak számolni a vádlott elleni erőszakról, azonban Tisza Istvánné állítólagos erőszakos cselekményét egyikük sem látta. A bíróság Gaudi-Nagy Tamás védő több indítványát elutasítva végül meghozta döntését. Nem adott lehetőséget a rendőrségi térfigyelő kamera felvételek manipuláltságával kapcsolatos aggályos szakvélemény helyett új szakértő bevonására, illetve további mentő tanúk kihallgatására.
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.