OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 20. hétfő
Ismertető


2014. február 11., kedd 11:29

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. február 11., kedd (OS) - A bíróság szerint a Dániel Péter elleni tüntetésen megtámadott magyar asszony a bűnös

    Ismert, hogy a perben a bíró elfogultságával kapcsolatos tisztázó kérdése miatt Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd ellen a bíróság, egy ügyvéd és a fővárosi főügyész kamrai fegyelmi eljárást kezdeményezett az elfogultság megállapítása körében feltett védői kérdés miatt, amely arra is kitért, hogy a bíró zsidó származású-e. 2004-ben Grespik László ügyvéd ellen egy hasonló esetben az ügyvédi kamara már kimondta a védői büntethetetlenséget. A kamara egyelőre előzetes vizsgálatot folytat.
A bíróság bűnösnek mondta ki Tisza Istvánnét, ugyanakkor kifejezetten enyhe intézkedéssel szankcionálta, három év próbára bocsátást kapott, tekintettel az idős korára és a büntetlen előéletére. Korábban szabadságvesztés szerepelt a vádiratban, de a vádbeszédben már csak pénzbüntetést kért az ügyésznő, aki az ítélet után súlyosbításért fellebbezett, míg Gaudi a védence felmentését kérte. A tüntetés után bűnjelként lefoglalt magyar zászlót Tisza Istvánné visszakapja.
Részlet Tisza Istvánné utolsó szó jogán mondott beszédéből: "Nekem nem tetszik a kettős mérce, ezt ne csinálják, mert ellenséget szül, és nem lesz jó vége! Horthy Miklós felesége az én apósomnak a testvére, ezért is mentem ki a tüntetésre. És ha bántják a magyart, én százszor és ezerszer is kimegyek, mert elég volt már a magyar megaláztatásából."
    
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.