OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. április 15., kedd 18:01

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közleménye
    Budapest, 2014. április 15., kedd (OS) -

    A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság, a hazai gyógyszerészet legnagyobb hagyománnyal rendelkező szervezete alapításának 90. évében, április 10-12. között rendezte jubileumi kongresszusát, az MTA elnökének fővédnökségével. A kongresszus mottója: "Megőrzött hagyományok – harmadik évezredi kihívások" utal arra, hogy változnak a gyógyszerészeti hivatással szembeni szakmai és társadalmi igények, amelyekhez való  alkalmazkodás elengedhetetlen.

A gyógyszerészeti tevékenység sokszínűségének megfelelően a gyógyszerkutatás és fejlesztés, a járó és fekvőbeteg gyógyszerellátás és az oktatás eredményeivel és kihívásaival foglalkozott a program. Áttekintették a modern gyógyszerkutatás stratégiáit és új technológiáit, foglalkoztak a gyógyszerfejlesztés aktuális kérdéseivel, (nanotechnológia alkalmazása a fehérjegyógyszerek fejlesztésének nehézségei). A gyakorlati gyógyszerészet néhány izgalmas témája –gyógyszerbiztonság, hamisítás, helyettesítés, gyógyszerelési kockázatok és az internet szerepe a betegek informálásában - megvitatásra került.

Gyógyszergyártó cégek – Richter, Roche, TEVA, Pfizer – is megjelentek szimpóziumokkal a programban.  

A pre-kongresszusi workshop témája a Quality by Design volt. A poszt-kongresszusi gyakorlat-orientált tréningek témái a tanácsadás mentális betegségben szenvedőknek, halmozott gyógyszeralkalmazás elemzése, és a kórházi magisztrális gyógyszerkészítés problémái voltak.

A kongresszuson jelen voltak a nemzetközi gyógyszerésztársaságok képviselői.


    Kiadó: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.