OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. április 17., csütörtök 08:33

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye
    Budapest, 2014. április 17., csütörtök (OS) - Megdöbbentő körülmények között készült a kistermelői füstölt áru - Több mint 2 tonna terméket foglaltak le az elmúlt hetekben egy kistermelőként regisztrált árusnál a NÉBIH Kiemelt Ügyek Igazgatóságának szakemberei. A vállalkozó nem tudta igazolni az áruk eredtét, telephelyén pedig megdöbbentő higiéniai állapotok uralkodtak.

    A NÉBIH a Húsvéti ünnepek közeledtével kiemelt figyelmet fordít a hússzektorra. Így jutottak el a szakemberek az egyik pest megyei hétvégi piac kedvelt árusának Nógrád megyei telephelyére is.

A feldolgozás körülményei még a sokat tapasztalt ellenőröket is meglepték: az ál-kistermelő a kazánházban, rozsdás eszközök között, koszban, földön tárolt húsokat készített elő, a főzést üstökben oldotta meg az udvaron, míg a kolbász egy féltető alatt szikkadt békésen.

A vállalkozó az alapanyagok eredetét nem tudta igazolni, valamint egyetlen a kistermelőkre vonatkozó jogszabálynak sem felelt meg.

Az illetékes járási hivatal a kistermelői engedélyt azonnali hatállyal visszavonta. A bírság megállapítása folyamatban van.

Az ellenőrzés során készült képek megtekinthetők és letölthetők a NÉBIH oldaláról:
https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/hirek/kistermelo_fustolt_aru_ko zlemeny.html

Az ellenőrzés során készült videó megtekinthető az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=n-jczY7mZqk
    Kiadó: Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.