OS Országos Sajtószolgálat
2024. szeptember 21. szombat
Ismertető


2014. április 24., csütörtök 16:32

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. április 24., csütörtök (OS) -

    DK: Folytassa, Fidesz?


Kezdhetünk aggódni: a Fidesz szóvivője bejelentette, hogy folytatják a hazai vállalkozások versenyképességének javítását. Mármost, amit a Fidesz eddig megvédett, annak lába kélt, amit javítani kezdett, az pusztulásnak indult. Az IMB nemzetközi versenyképességi rangsorában 2010-ben még a 42. helyen szerepeltünk, ezt azóta sikerült az 50. helyre leküzdeni. A WEF rangsorában pedig Magyarország 2008-2010 között 10 helyet lépett előre, míg 2013-ra 11-et estünk vissza. És a Fidesz most ezt akarja folytatni...

A szóvivő szerint a visegrádi országok közül tavaly a magyar gazdaság növekedett legjobban. Ez önmagában sem igaz, de ennél többet mond, hogy Lengyelország, Szlovákia, mindhárom balti ország és Bulgária már kiigazította a 2008-as válság okozta visszaesést, a magyar gazdaság teljesítménye viszont még mindig elmarad a 2008 előttitől.

A Demokratikus Koalíció néhány további "sikerre" is fölhívja a Fidesz figyelmét. Az államadósság soha nem látott szinten. A beruházások Orbán kormányzása alatt évente 3,3%-kal csökkentek. A keresetek vásárló értéke 2002-2009 között éves átlagban 3,01%-kal, az Orbán-kormány idején 0,96%-kal, a nyugdíjaké 3,9%-kal, illetve 0,99%-kal emelkedett. És míg 2003-2009 között a legszegényebbek jövedelme 35,2%-kal, legtehetősebbeké pedig csak 20,4%-kal nőtt, addig Orbán idején az előbbieké 5,9%-kal csökkent, míg az utóbbiaké további 17,6%-kal növekedett.

Magyarország jobban teljesít?


Gréczy Zsolt
szóvivő (DK)
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


 
Tájékoztatjuk Kedves Olvasóinkat, hogy a Nemzeti Közleménytár valamennyi közleményét a megújult mti.hu oldalon találják. 2024. december 31-ig – a megújult felület mellett – még erről az oldalról is elérhetőek az OS közlemények.



Az Országos Sajtószolgálatról

Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.