OS Országos Sajtószolgálat
2022. augusztus 15. hétfő
Ismertető


2014. április 25., péntek 13:59

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. április 25., péntek (OS) - A Jobbik a gigabirtokosok mellett a külföldiektől is megvédené a termőföldet

    A Jobbik képviselői csatlakoztak az LMP kezdeményezéséhez az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívása érdekében. A Jobbik által kifejezetten károsnak tartott, törvénytelenül elfogadott új földtörvény sürgősen módosításra szorul. Egyetértünk azzal a céllal, hogy a korlátlan méretű nagybirtokok túlsúlyának bebetonozása helyett a kis és közepes birtokok, valamint családi gazdaságok megerősítésére van szükség. A Jobbik azonban nem elégszik meg csupán a hazai földbárók és oligarchák elleni fellépéssel, a termőföldet magyar tulajdonban is kell tartani. Ezért a nemzeti párt a május elsején lejáró földmoratórium miatt az LMP által benyújtott javaslatot kiegészítve arra is garanciális indítványt tesz, hogy a külföldiek (az EU-tagállamok állampolgárait is beleértve) egyetlen négyzetméter földterületet se szerezhessenek a jövőben Magyarországon.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője

    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.