OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. május 6., kedd 16:20

A Tett és Védelem Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. május 6., kedd (OS) -

    Az alapítvány feljelentése alapján a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az illetékes bíróságon indítványozta a kuruc.info honlapon megjelent, holokauszttagadó megállapításokat tartalmazó cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét.
Az ügyben a BRFK III. kerületi Rendőrkapitányságon nemzeti szocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt indult nyomozás, amelyet azonban a nyomozó hatóság – mivel a cikk, illetve az ahhoz fűzött kommentek szerzőinek kiléte a nyomozásban nem volt megállapítható – felfüggesztett.
Mivel az írás közzététele bűncselekmény, a kerületi ügyészség indítványozta, hogy az illetékes bíróság rendelje el a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét, majd az erről szóló határozat külföldön történő végrehajtását jogsegély keretében kérje Amerikai Egyesület Államoktól – ahol a honlapnak helyt adó szerver található.
A TEV álláspontja szerint azonban az ügyészség indítványa cinikus, mivel az eljárás valószínűleg sikertelen lesz. Mivel az Egyesült Államok alkotmányának első cikkelye szerint a szólásszabadság elsőrangú védelmet élvez, így az amerikai szerverről működtetett kuruc.info tartalmának hozzáférhetőségének megakadályozása – ahogy az eddigi esetekben – most sem fog megtörténni.
Forrás: Index

    Kiadó: Tett és Védelem Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.