OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2014. május 26., hétfő 09:01

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. május 26., hétfő (OS) - A IV. Magyar Világtalálkozó keretében a KEP és az NSKI sikeres, közös Társadalmi Párbeszéd Fórumot és szakmai tanácskozást szervezett Közép-Európáról és a Kárpát-medencéről

    A korábbi évek sikeres gyakorlatát követve ismételten szervezett Társadalmi Párbeszéd Fórumot a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület (KEP) Budapesten, a Világtalálkozó keretében. Ezúttal a Nemzetstratégiai Kutatóintézettel (NSKI) közösen Közép-Európa helyzetét, benne a Kárpát-medencét választottuk rendezvényünk témájául, tekintettel az I. világháború centenáriumára is. A Fórum természetesen nem csak aktuális, mai kérdésekkel foglalkozott, hanem felvetette a múlt, valamint a jövő problematikáját is. A felkért előadók elismert szakemberek voltak. Az értékes bevezető előadást a KEP társelnöke, Dr. Marinovich Endre professor emeritus, a Veritas h. főigazgatója tartotta. Az első előadást Prof. Dr. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, a Magyar Közgazdasági Társaság elnöke vállalta "Közép-Európa gazdasági versenyképessége" címmel. Alapos elemzésében óvatos optimizmussal jelölte meg a jövő kilátásait. A rendezvény keretében a Kárpát-medencei együttműködésről fontos előadást tartottak többek között Fráter Olivér az NSKI elnökhelyettese, Molnár György az NSKI igazgatója és Radetzky Jenő, az MKIK alelnöke.
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.