OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. május 29., csütörtök 08:06

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. május 29., csütörtök (OS) -

    Orbán politikájáról Kerényi ürügyén

A Demokratikus Koalíció mindeddig nem szólalt meg Kerényi Imre botrányos kifakadása miatt. Őt ugyanis már régen nem tartjuk olyan személyiségnek, akinek kijelentései reflexióra méltóak. A valaha kiváló színházművész jó ideje már csak olyasmivel képes fölhívni magára a figyelmet, amely a jóérzésű vagy jó ízlésű emberek egyöntetű viszolygását, jobb esetben szánakozását váltja ki.

A botrány óta azonban eltelt egy hét, és Kerényi még mindig miniszterelnöki megbízott. Hiába emeltek szót a kultúra jeles képviselői, köztük közismerten jobboldali érzelmű művészek, hiába határolódott el a Magyar Színházi Társaság, sem a miniszterelnök, sem a kormánypárt egyetlen, kultúra környékén lebzselő politikusa nem érezte szükségét, hogy jelét adja: tűrhetetlennek tartja Kerényi szavait. Egyedül  a Fidesz időnként hasonló hangvételben twitterező európai képviselője ítélte el az egykori színigazgató kirohanását.

Mindez a DK szerint hibátlanul illeszkedik Orbán koncepciójába, az igénytelenség, a provincializmus és az alantas indulatok kihasználásának politikájába. Az egyetemek helyett a stadionokra költött pénz, a tankötelezettség korhatárának leszállítása, a náciknak átjátszott színház mind arról szól, hogy az elbutított, gondolkodástól elszoktatott, kisebbségeire ráuszított országot könnyebb megvezetni a szabad pálinkafőzéssel, a náci emlékművel és a rezsiblöffel.

Kerényi Imre az Orbán-rendszernek nem hibája, hanem lényege.

Niedermüller Péter
alelnök DK

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.