OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. június 3., kedd 12:56

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2014. június 3., kedd (OS) - A Kúria kimondta: nem nevezhető szélsőjobboldalinak a Jobbik

    Még 2012 végén kifogásolta a Jobbik, hogy az ATV egy hírműsorában "parlamenti szélsőjobbnak" nevezte a nemzeti pártot, így megsértette a "politikai hírhez hírolvasói véleményfűzésére vonatkozó törvényi tilalmat". A Médiahatóság, majd a Médiatanács is megállapította a jogsértést, ám az ATV bírósághoz fordult. Emlékezetes, az ATV hírigazgatója kijelentette, hogy nem engedik, hogy megfélemlítse őket a Jobbik, ezért fordulnak bírósághoz.

Az első fokú bíróság szerint a csatorna nem sértette meg a médiatörvényt, a Jobbik belefér a "szélsőjobboldali" kategóriába. A Kúria azonban megváltoztatta ezt az ítéletet és megállapította, hogy az elsőfokú bíróság téves döntést hozott, a "szélsőjobboldali" jelző negatív hatást kelt a nézőkben, így a Médiahatóság és a Médiatanács helyesen járt el, amikor megállapították az ATV törvénysértését.

A Kúria végleges, megmásíthatatlan döntésével az ATV immár sokadik eljárását bukta el a Jobbikkal szemben a médiatörvény sorozatos megsértése miatt.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.