OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 13. szombat
Ismertető


2014. június 6., péntek 12:35

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. június 6., péntek (OS) - Végre lesz reklámadó, de lehetne sokkal jobb is! Nagy mulasztást követtek el a korábbi kormányok, hogy valamilyen sajátos okból a legjövedelmezőbb ágazatok közé tartozó reklámipart is megkímélték a közpénzek számára nélkülözhetetlen adóterhektől. Miért is, kik ezek a kiváltságosok, mikor lesznek az eddigi kivételezés okai nyilvánosak? Amennyiben azonban lesz végre reklámadó, akkor ne értéksemleges legyen! Kövesse példamutatóan a társadalmi érdekeket!

    A tervezet egyformán adóztatná az összes termék- és szolgáltatáscsoport reklámját, az értéktelen gagyitól, az egészségünkre potenciálisan és tömegesen veszélyeseken át, a társadalmilag is kimagaslóan hasznosakig. Egy magára valamit is adó törvényhozás, amelynek vezető ereje mindig a régi, rossz gyakorlatokkal való leszámolást hirdeti, nem hozhat létre ilyen elkapkodott, egyszerűen csak egy kiváltságos előjog felszámolásával, és a mindeddig könnyen nyerészkedők pusztán közterhek alá vonásával törődő törvényt.
Itt a lehetőség, hogy a politikusok végre megmutathassák, számukra is fontos, hogy a népesség túlnyomó többségét rendszeresen és büntetlenül félrevezetni is képes, és ezáltal példátlan mértékű közegészségügyi leromlást is előidézni tudó szektort felelősebb szolgáltatásra kényszerítsék!
Rendet kell vágni végre a reklámipar felelőtlen, a közjót semmibe vevő tobzódásában!
A félrevezethető embereket gátlástalanul becsapó reklámokat az adók révén is szigorúbban korlátozni kell!
Javaslatokkal szívesen segítenénk.
Pós Péter elnök

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.