OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2014. június 10., kedd 08:02

Az Old Dohányfüstmentes Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. június 10., kedd (OS) - ÉLJEN A REKLÁMADÓ BEVEZETÉSE

    2013-ban a reklámipar bevétele 175.410 milliárd forint volt, melyet a lakosság duplán fizet meg.
Öntik, ömlesztik ránk a reklámokat!
Az ODE, mint fogyasztóvédelmi egyesület, örömmel üdvözli a reklámadó bevezetését.
Jelenleg már olyan mértékű az állampolgár zaklatása a reklámok által, hogy éppen ideje ennek megfékezése, korlátozása. Nem lehet egy televíziós adást háborítatlanul végignézni, mert a filmek megszakításával az élményeinket széttörik, megsemmisítik.
Az Internetnél az ugráló, villogó, rángatózó reklámok dühitőek. A reklámok a szabadidőnket rövidítik, lopják meg. Mindez az egészségünket károsítja. Aki másnak kárt okoz, annak (reklámiparnak) a kárért fizetnie kell.
Kíváncsian várjuk, mely fogyasztóvédelmi egyesület, és párt áll ki az állampolgárok védelmét szolgáló reklámadó bevezetése mellett. Most tisztán látható, kit képviselnek a politikai pártok (ugye nem a lakosságot?). A mai napig egyik párt sem mozdult!
Álságos a reklámipar azon állítása, hogy a reklámok által nő a lakosság fogyasztása. Ha a havi jövedelmem 100.000.-Ft, abból - akármennyi és milyen is a reklám - csak 100.0000.-Ft-ot tudok elkölteni, de azt reklámok nélkül is elköltöm. A jó minőséget pedig nem a reklám alapján állapítom meg. Hitel felvételre pedig jelenleg nehéz lesz a magyar lakosságot rábírni, mivel még nagyon égetőek a deviza adósságok okozta sebek.
A reklám az agymosás legtökéletesebb eszköze, azt is megvetetik az állampolgárral, amire különben nincs is szüksége.
    Kiadó: Old Dohányfüstmentes Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.