OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. július 20., vasárnap 13:30

A Fejér Mag Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. július 20., vasárnap (OS) - A Fejér Szövetség közel 4 év után újra a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottsághoz fordult a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyre tervezett újabb kegyeletsértés miatt.

    Részlet a Bizottság 4 évvel ezelőtti leveléből:
"Bizottságunk törvény szerinti jogállásából és kötelességéből eredően 2004. november 23-i határozatának értelmében a királysírok helyeit, a hajdani bazilika területét a Nemzeti Sírkert részévé nyilvánította. Itt tehát a Nemzeti Sírkertre vonatkozó eljárások nem tesznek lehetővé olyan profán programokat, mint a bazilika alá tervezett "panoptikum"-szerű bemutatás, amit Bizottságunk ellenzett." (http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2011/01/sajtotajekoztato-januar-7- en.html)

S, ha a "panoptikum"-szerű bemutatást koronázási színjátéknak nevezik, s nem a bazilika alá, hanem a romjaira, sírok fölé ácsolt színpadra tervezik, s nem élethű, hanem óriásbábukkal rendezik, akkor nem profán az, amit - méltó kialakítás helyett - éppen ott akarnak hagyománnyá tenni?

Nem tudjuk elképzelni, hogy a Bizottság változtasson megalapozott korábbi véleményén, vagy hallgasson, amint a megyei sajtó és minden érintett, megszólított fél.

Kérdés, hogy meg tudja-e győzni a vezetést, hagyjon fel azzal, hogy a királyi és királynéi sírok helyeiként tisztelt Nemzeti Sírkertben építgessen minden évben tömegrendezvényhez ideiglenes emelvényt, hogy világosan lássa, mi az, ami HELYÉNVALÓ és mi az, ami SZENTSÉGTÖRÉS!

Fejér Szövetség
http://fejerszovetseg.blogspot.hu/2014/06/nyilt-level-szekesfehervar. html

    Kiadó: Fejér Mag Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.