OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. július 25., péntek 12:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Magyar szakértő az EU egyik ukrajnai missziójának az élén

    Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Mizsei Kálmánt nevezte ki annak a most alapított uniós missziónak az élére, melynek feladata lesz a civil biztonsági szervek, így a rendőrség és a nemzeti gárda reformjának a megtervezése és levezénylésének segítése.

A Demokratikus Koalíció üdvözli, hogy az Unió vezetése változtatott az eddigi politikai gyakorlaton s az elmúlt napok eseményei nyomán komoly és konkrét segítséget kíván nyújtani Ukrajnának. Másrészt elégtétellel veszi tudomásul, hogy arra a Mizsei Kálmánra esett vezetőként a választása, aki az elmúlt több, mint húsz év során, igen felelősségteljes nemzetközi posztokon szolgálta a demokratikus átalakulást a posztszovjet térségben.

A DK továbbá bízik abban, hogy Mizsei Kálmánnak sikerül munkásságával visszaszereznie Magyarországnak azt a megbecsülést, amelyen az Orbán-kormány Ukrajna-politikája oly szégyenteljes foltot ejtett.

Mizsei 1992 és 1995 között a New York-i Kelet-Nyugat Intézet munkatársaként dolgozott. 2001 és 2006 között az ENSZ-főtitkárhelyetteseként a szervezet fejlesztési programjának, az UNDP-nek az európai, illetve posztszovjet-térségbeli irodáit vezette, később pedig az unió különmegbízottjaként a Moldovai Köztársaságban, a trasznyisztriai válság megoldásán dolgozott.

Ara-Kovács Attila
külügyi kabinetvezető

Demokratikus Koalíció

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.