2024. április 29. hétfő

2014. július 25., péntek 17:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Továbbra is a Fidesz-rendszer egyik legnagyobb disznósága az állami földek lenyúlása (1.rész) - Ángyán József hatodik jelentése egy újabb fontos lépés a tisztánlátás felé, a félrevezetésekkel és titkokkal terhelt állami földpályázatok ügyében. A közvélemény számára átláthatatlan földprogram mögötti lenyúlásokról már eddig is sokat lehetett megtudni a Fidesz volt államtitkárának jelentéseiből. A legfrissebb jelentésből kiderül, hogy a területek 70-95 százaléka egy szűk kör érdekeltségeihez került.

A kormány többé nem állíthatja azt, hogy Ángyán József csupán kiragadott adatok alapján vont le következtetéseket, hiszen az Nemzeti Földalapkezelő (NFA) honlapján 2014. január 1-éig megtalálható összes adatot feldolgozta. Az egyetemi tanárból a Fidesz szakpolitikusává lett szakember - a Nemzeti Vidékstratégia írója - saját korábbi pártjának szennyesét kénytelen újra és újra kiteregetni a magyar vidék érdekében.

2011 óta a legjelentősebb ellenzéki kritikák egyikére az ad okot, hogy a kormányzat az állami föld egy részét nagygazdáknak, vagy a gazdálkodást csak hírből ismerő fideszes klientúrának osztotta - átláthatóan szakmaiatlan és morálisan elfogadhatatlan döntésekkel.
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.