OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. július 25., péntek 17:15

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. július 25., péntek (OS) - Továbbra is a Fidesz-rendszer egyik legnagyobb disznósága az állami földek lenyúlása (1.rész) - Ángyán József hatodik jelentése egy újabb fontos lépés a tisztánlátás felé, a félrevezetésekkel és titkokkal terhelt állami földpályázatok ügyében. A közvélemény számára átláthatatlan földprogram mögötti lenyúlásokról már eddig is sokat lehetett megtudni a Fidesz volt államtitkárának jelentéseiből. A legfrissebb jelentésből kiderül, hogy a területek 70-95 százaléka egy szűk kör érdekeltségeihez került.

    A kormány többé nem állíthatja azt, hogy Ángyán József csupán kiragadott adatok alapján vont le következtetéseket, hiszen az Nemzeti Földalapkezelő (NFA) honlapján 2014. január 1-éig megtalálható összes adatot feldolgozta. Az egyetemi tanárból a Fidesz szakpolitikusává lett szakember - a Nemzeti Vidékstratégia írója - saját korábbi pártjának szennyesét kénytelen újra és újra kiteregetni a magyar vidék érdekében.

2011 óta a legjelentősebb ellenzéki kritikák egyikére az ad okot, hogy a kormányzat az állami föld egy részét nagygazdáknak, vagy a gazdálkodást csak hírből ismerő fideszes klientúrának osztotta - átláthatóan szakmaiatlan és morálisan elfogadhatatlan döntésekkel.
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.