OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2014. július 26., szombat 06:20

Az India Klub Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. július 26., szombat (OS) - Hindu tanítómester látogat Magyarországra a nandafalvi közösség szervezésében. Őszentsége B.A. Paramadvaiti Mahárádzs látogatásának célja a környezettudatos szemléleten alapuló védikus életszemlélet bemutatása. Egyhetes magyarországi tartózkodása alatt naponta tart előadásokat.

    A nemzetközi missziót működtető mester vendéglátói a Szeged környéki tanyavilágban megbúvó nandafalvi hindu templom közössége. A Balástyától 6 km-re található Nandafalva 1979-ben alakult. Augusztus első szombatján nyílt napot is szerveznek, melyen a vendégek ízelítőt kaphatnak India lelki kultúrájából. A nyílt napon hindu szertartást is mutatnak be, melyen kedve szerint minden vendég ajánlhat fel virágot. Szabó Szilvia Jógamájá vezető jógaoktató csapata tardicionális jógabemutatót tart. Végezetül Őszentsége B.A. Paramadvaiti Mahárádzs izgalmas előadását hallhatja majd a közönség. Az Inbound jógaredszer alapítójaként tisztelt mester előadásának témája: "Jóga és környezettudatosság."
Az évezredeket átívelő védikus kultúra a társadalom fenntartható fejlődésének lehetőségét az egyén felelős életszemléletében látja. "Sokféle kultúra és hagyomány létezik, de a lényegi tartalom ugyanaz. Az önzetlen szolgálatra vágyó, szeretetteljes hit fogalma a legfontosabb dolog, amit az indiai vallásból megismerhetünk" – írja Paramadvaiti Szvámí a Szolidaritás harcosai c. könyvében, melyet az India Klub Alapítvány által működtetett Bharata Kultúrtér adott ki magyar nyelven.

Forrás: www.nandafalva.hu
    Kiadó: India Klub Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.