OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2014. július 28., hétfő 17:25

A Színházi Kritikusok Céhe közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - NYILVÁNOS A SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA IDEI VÁROMÁNYOSAINAK NÉVSORA (2. rész)

    Az Örkény Színház három előadása nyolc kategóriában versenyez. A Hamletet megtaláljuk a legjobb rendezések között (r.: Bagossy László), Polgár Csaba a férfi főszereplők, Gálffi László a férfi mellékszereplők között verseng. A Stuart Mária négy jelölést kapott: esélyes a legjobb rendezésre (r.: Gáspár Ildikó), Szandtner Anna a női főszereplők között található, de jelölt az előadás díszlete és jelmeze is (tervező: Izsák Lili, Kálmán Eszter). A képzelt beteg a legjobb színházi zenék közt szerepel (zeneszerző: Kovács Márton).

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciója négy jelölést kapott: A revizor a legjobb előadások között(r.: Bodó Viktor), Hegedűs D. Géza a férfi főszereplők között esélyes, de Balázs Júlia díszlete és Klaus von Heydenaber zenéje is versenyez.

A Katona József Színház Fényevők című produkcióját a legjobb előadások és a legjobb rendezések között is ott találjuk (r.: Ascher Tamás), Jordán Adél női mellékszereplőként jelölt.

Pintér Béla Titkaink című drámája a legjobb új magyar dráma kategóriájában, a belőle készült produkció a legjobb előadások és a legjobb független színházi előadások között is nominált. Szintén a Szkénében játsszák a Forte Társulat Irtás című előadását (r.: Horváth Csaba), ami a legjobb független színházi előadások között jelölt, Krisztik Csaba – megosztva a fehérvári Lear királyban nyújtott alakításáért - a legjobb férfi mellékszereplők között szerepel.
    Kiadó: Színházi Kritikusok Céhe

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.