2024. április 28. vasárnap

2014. július 28., hétfő 17:25

A Színházi Kritikusok Céhe közleménye
    Budapest, 2014. július 28., hétfő (OS) - NYILVÁNOS A SZÍNIKRITIKUSOK DÍJA IDEI VÁROMÁNYOSAINAK NÉVSORA (2. rész)

Az Örkény Színház három előadása nyolc kategóriában versenyez. A Hamletet megtaláljuk a legjobb rendezések között (r.: Bagossy László), Polgár Csaba a férfi főszereplők, Gálffi László a férfi mellékszereplők között verseng. A Stuart Mária négy jelölést kapott: esélyes a legjobb rendezésre (r.: Gáspár Ildikó), Szandtner Anna a női főszereplők között található, de jelölt az előadás díszlete és jelmeze is (tervező: Izsák Lili, Kálmán Eszter). A képzelt beteg a legjobb színházi zenék közt szerepel (zeneszerző: Kovács Márton).

A Vígszínház és a Szputnyik Hajózási Társaság koprodukciója négy jelölést kapott: A revizor a legjobb előadások között(r.: Bodó Viktor), Hegedűs D. Géza a férfi főszereplők között esélyes, de Balázs Júlia díszlete és Klaus von Heydenaber zenéje is versenyez.

A Katona József Színház Fényevők című produkcióját a legjobb előadások és a legjobb rendezések között is ott találjuk (r.: Ascher Tamás), Jordán Adél női mellékszereplőként jelölt.

Pintér Béla Titkaink című drámája a legjobb új magyar dráma kategóriájában, a belőle készült produkció a legjobb előadások és a legjobb független színházi előadások között is nominált. Szintén a Szkénében játsszák a Forte Társulat Irtás című előadását (r.: Horváth Csaba), ami a legjobb független színházi előadások között jelölt, Krisztik Csaba – megosztva a fehérvári Lear királyban nyújtott alakításáért - a legjobb férfi mellékszereplők között szerepel.
    Kiadó: Színházi Kritikusok Céhe