OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. július 30., szerda 15:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2014. július 30., szerda (OS) - Az LMP elítéli az iraki keresztények üldözését -

    Az emberi jogok súlyos megsértése az LMP szerint, hogy Moszul városából kiűzi a keresztényeket az Irakot káoszba és öldöklésbe döntő Iszlám Állam nevű szélsőséges szervezet.

Az Iszlám Állam nevű szélsőséges szunnita szervezet szombatig adott időt a moszuli keresztényeknek, hogy térjenek át az iszlám vallásra és fizessenek különadót vagy hagyják el a várost. A különösen brutális fegyveres csoport eddigi tettei alapján a biztos halál vár azokra, akik nem engedelmeskednek a terroristáknak. A militáns iszlámista szervezet érkezése előtt 35 ezren éltek a világ egyik legősibb keresztény közösségében, mára mindössze húsz keresztény család maradt a városban.

Az LMP mindig is kiállt az emberi jogok védelméért, köztük a vallási meggyőződésük miatt üldözöttek jogaiért. Most sem nézhetjük tétlenül, ahogyan egy népcsoportot vallási meggyőződése miatt a legdurvább katonai eszközökkel üldöznek el lakóhelyéről és fosztanak meg vagyonától.

Az LMP ezért felhívja a Magyar Kormányt, hogy kezdeményezze nemzetközi szervezeteknél az iraki keresztényüldözés témájának napirendre vételét, és hogy a nemzetközi közösség gyakoroljon nyomást az érintettekre a helyzet mielőbbi békés rendezése érdekében. Az LMP elvárja Magyarország kormányától, hogy ha szükséges, tegyen meg mindent a menekültek befogadásáért, ne nézze tétlenül az alapvető emberi jogok sérelmét.

Ikotity István
országgyűlési képviselő

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.