OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2014. augusztus 18., hétfő 18:22

A Kontakt Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. augusztus 18., hétfő (OS) - Nógrád megyében új szociális vállalkozás vette kezdetét. A régi, használaton kívüli iskolaépületet átalakítják és TOLDI-HÁZ néven egy komplex fejlesztő és szolgáltató házat hoznak létre. A TOLDI Házban lehetőség lesz diákok iskolaérettségre, pályaválasztásra való felkészítésére, betegek, szépkorúak rehabilitációban történő segítségnyújtására, táborok lebonyolítására. Emellett a HÁZ helyet biztosít hátrányos helyzetűek képzésére, munkaerőpiacon történő elhelyezkedés segítésére.

    A TÁMOP-1.4.3-12/1-2012-0123. sz. projekt keretében Alsótoldon egy szolgáltató és fejlesztő központot hozunk létre TOLDI-HÁZ elnevezéssel. A házban sokféle szolgáltatást kínálunk, szervezünk a környékbelieknek térítésmentesen. Alsótoldon és a környező kistelepüléseken élőket abban szeretnénk segíteni, hogy munkát találjanak. Ehhez képzéseket szervezünk és szolgáltatásokat biztosítunk.
A TOLDI-HÁZ egyéb szolgáltatásai fejlesztő jellegűek lesznek, például iskolaérettségre, pályaválasztásra való felkészítés, másrészt rehabilitációban történő segítségnyújtás gyógyuló betegeknek, szépkorúaknak. Várhatóan a jövő év elejétől a működő TOLDI-HÁZ-ban számos programot is szervezünk helybélieknek és látogatóknak is.
További információ kérhető az Alsótoldi Polgármesteri Hivatalban, illetve a Kontakt Alapítvány szakmai vezetőjénél Podmaniczky Évánál a következő elérhetőségek bármelyikén:
tel:  06-20-230-25-38
podmaniczky.eva@kontaktalapitvany.org
www.palyanet.hu
    Kiadó: Kontakt Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.