OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 13:42

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (2. rész)
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - Ökológiai katasztrófa fenyegetheti Kelet-Európát

    A Jobbik felhívja a figyelmet az ukrán kormány felelőtlenségére is ez ügyben, hisz a kijevi megtorló hadművelet immár nemcsak hogy civil áldozatokat szed Kelet-Ukrajnában, hanem a térség biztonságát is veszélyezteti egy esetleges ökológiai katasztrófával, melyet a felelőtlen katonai műveletek idézhetnek elő. Mindezek elkerülése érdekében nagyobb nemzetközi figyelmet kell fordítani ezekre a potenciális katasztrófaveszélyt jelentő létesítményekre. Az atomenergia békés célú felhasználását pedig az erre hivatott szervezetnek, a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek kell felügyelnie, hogy ne kerülhessen hasadóanyag avatatlan kezekbe, aminek következményei beláthatatlanok lennének. Felszólítjuk a magyar kormányt, hogy nemzetközi szinten tegyen határozott lépéseket a konfliktus békés rendezése és a fennálló katasztrófaveszély elhárítása érdekében!
Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője
    Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.