OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. augusztus 23., szombat 15:31

A Kormányzati Információs Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2014. augusztus 23., szombat (OS) - A német nemzetiségért végzett munkájáért kapott kitüntetést Latorcai Csaba

    A magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának közelgő 70. évfordulójáról is megemlékeztek ma a Borsod- Abaúj- Zemplén Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzatok Napján. Ezen alkalomból "Szerencs Város Német Nemzetiségi Közösségéért" kitüntetést vett át Dr.Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség kiemelt társadalmi ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Az évente megrendezett eseményen a megyében működő nemzetiségi önkormányzatok mutatkoznak be a vendéglátó település és az egész régió lakosságának. Az idei találkozó központi gondolatát az adja, hogy a magyarországi németek málenkij robotra hurcolásának 70. évfordulója közeleg és a közösség szeretne méltóan megemlékezni e szomorú tragédiáról. A kitüntetés átadásakor Árvay Atilla, a szerencsi német önkormányzat elnöke méltatta azt a hozzáállást és segítséget, amelyet Dr. Latorcai Csaba  e területen a régiónak nyújtott.
    Kiadó: Kormányzati Információs Központ

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.