OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2014. szeptember 4., csütörtök 22:43

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 4., csütörtök (OS) - Példaértékű, ha egy magyar kisvállalat, egy civil szervezet és egy kerületi önkormányzat összefog a rászorulók érdekében- mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Magyar Vöröskereszt adományátadó ünnepségén csütörtökön Csepelen.

    A szervezet akciójának keretében megyénként egy, összesen 20 rászoruló család kap mobil cserépkályhákat, hogy könnyebben átvészeljék a fűtési szezont. Az első kályha egy olyan csepeli családhoz került, melynek tagjai nehéz körülményeik miatt korábban a Magyar Vöröskereszt fenntartásában működő Családok Átmeneti Otthonában éltek, de segítséggel új életet tudtak kezdeni.  Király Évának és családjának a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd alpolgármester egy évre elegendő tüzelőt adott át.
Novák Katalin államtitkár az átadó ünnepségen emlékeztetett: a Kormány a rezsicsökkentéssel, valamint az önkormányzatoknak szociális célú tüzelőanyag-vásárláshoz nyújtott megemelt támogatással azokon a családokon is segít, akiknek a téli fűtés komoly anyagi megterhelést jelent. Emellett az is fontos, hogy helyi szinten is figyeljünk a nehéz sorsú magyar családokra.
    Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.