OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2014. szeptember 24., szerda 12:05

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2014. szeptember 24., szerda (OS) - Budapesti középiskolások sétáltak a csodalámpás beteg gyermekek álmaiért   Az életveszélyesen beteg gyermekek kívánságát teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjai már második alkalommal hívták közös sétára a fővárosi középiskolásokat, hogy együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért.

    A programon részt vevő további 5 fővárosi iskola - az Apáczai Csere János, az Arany János, az Európa 2000, a Madách Imre, valamint a Szabó Lőrinc Gimnázium - tanulóinak találkozójára a belvárosi Eötvös Gimnázium adott helyet, ahol egy telefonkészülék átadásával egy súlyos betegséggel küzdő 17 éves budapesti fiú kívánságát teljesítették közösen, majd a diákok sétát tettek a környező utcákon. A Csodalámpa és a támogató gimnáziumok tanulói együtt már több kívánságot teljesítettek az elmúlt években.

A Csodalámpa Alapítvány 3-18 év közötti nagyon súlyos betegségben szenvedő – daganatos , leukémiás, transzplantált, izomsorvadásos stb. – gyerekek egy-egy kívánságát teljesíti, a 11 éves működése alatt már közel 2400 sikerült. A kicsik általában játékokat, a nagyobbak számítástechnikai eszközöket kérnek, Többen szeretnének számukra addig elérhetetlen helyre utazni – Eurodisney -, olyat tenni, amit csak álmukban reméltek – hőlégballonozni. Sokan szeretnének találkozni a példaképeikkel, mint például Michael Schumacherrel vagy épp a Pápával.

További információ:
Csodalámpa Alapítvány
Felkai Márta
06-20-519-1652
felkaim@t-on
    Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.