OS Országos Sajtószolgálat
2022. december 6. kedd
Ismertető


2014. október 21., kedd 08:43

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2014. október 21., kedd (OS) - Hiteltörténeti kimutatások kötelező szolgáltatása! A deviza alapú fogyasztási kölcsön elszámolási kontrolljához szükséges banki adatszolgáltatásról : A 2014. évi XXXVIII. törvény alapján, a deviza alapú fogyasztási kölcsön esetében a pénzintézetet átszámítási kötelezettség terheli. Van olyan bank, akinek a hiteltörténeti kimutatása nyomtatott formátumban kifogástalan, a kontrollszámításokhoz alkalmas, ám a bankok és pénzintézetek döntő többsége hiányos adatokat szolgáltat, ha hajlandó egyáltalán az ilyen irányú adatszolgáltatásra.

    A bankok és pénzintézetek törvényben előírt kötelezettsége a hiteltörténeti kimutatás kiadása, az ügyfél számára. A törvényesség helyreállítása érdekében a nagy nyilvánosság előtt tagjaink nevében és sorstársaink érdekében felszólítjuk egyfelől a Bankszövetséget, mint a bankok és pénzintézetek érdekvédelmi szervezetét, másfelől az állami felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bankot, hogy sürgősséggel intézkedjenek a megfelelő és elvárható adatszolgáltatás maradéktalan, hiánymentes biztosítása érdekében. A tartalmi és formai követelményeket ezúton tesszük közzé!
A devizaadósok (tagjaink és sorstársaink) számára a Devizaadósok Szövetsége a www.bankkontroll.hu   címen hamarosan Internetes támogatást nyújt. Továbbiak: http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/691-kozlemeny-hiteltorteneti -kimutatasok-kotelezo-szolgaltatasa

    Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.