OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2014. november 10., hétfő 15:51

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2014. november 10., hétfő (OS) - Magyarország hatékonyabban vesz részt a NATO Integrált Légvédelmi Rendszerében (NATO Integrated Air Defence System – NATINADS).

    NATO szövetségeseink a jövőben a magyar légteret az Észak-atlanti Tanács - a szövetséges tagállamok, köztük Magyarország - közös döntése alapján használhatják majd, illetve légtérellenőrző AWACS szövetséges légijárművek is érkezhetnek hazánkba, továbbá a gépek földi kiszolgáló személyzete is települhet a magyar repülőterekre. Mindezt a NATO műveleti alárendeltségű légijárművek alkalmazásáról szóló 1598/2014. számú kormányhatározat teszi lehetővé.

A határozatnak köszönhetően a Magyar Honvédség is telepíthet légi erőket és földi kiszolgáló személyzetet a szövetséges államokba, amely például elengedhetetlen feltétele annak, hogy 2015 szeptembere és decembere között sikeresen hajtsuk végre a Baltikumban vállalt légtérrendészeti feladatainkat. Magyarország 4 Gripen vadászgéppel és a kitelepülő földi kiszolgáló állománnyal fog részt venni a balti NATO tagállamok légterének védelmében.
    Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.