OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2014. november 19., szerda 09:10

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2014. november 19., szerda (OS) - Az NSKI Nemzetegyesítés Fejlesztési Programja 2014-2020

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) tegnapi Fórumán, tapasztalt szakemberek bevonásával megvitatta, hogy a Magyarország számára 2014-2020 között rendelkezésre álló európai uniós fejlesztési forrásokat Kárpát-medencei szinten, miként lehetne leghatékonyabban az össznemzeti fejlesztési célok szolgálatába is állítani. Nagy érdeklődéssel kísért bevezető előadást tartott Molnár György a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI) igazgatója. Ebből kitűnt, hogy az NSKI elkészítette  "A nemzetegyesítés fejlesztési programja 2014-2020" dokumentum tervezetet. 340 szakértőből álló Kárpát-medencei fejlesztési szakértői hálózatot hozott létre. Javaslatai bekerültek az uniós fejlesztéseket szabályozó dokumentumokba, így az Európai Bizottsággal már aláírt Partnerségi Megállapodásba és a benyújtott operatív programokba. A Fórum vitavezetője Dr. Czeglédi József a KEP ügyvezető elnöke, az MTA Köztestület tagja összefoglalójában hangsúlyozta, hogy az NSKI színvonalas vitaanyagot készített, amely véglegesítés után jól szolgálhatja Kárpát-medence egészének fejlődését. Végezetül bejelentette, hogy a KEP Elnöksége kiemelkedő munkájáért Szász Jenő NSKI elnöknek "a KEP Szenátora" kitüntető oklevelet adományozta, amelyet Prof. emerit. Marinovich Endrével, a KEP társelnökével együtt átadott Molnár György igazgatónak Szász Jenő külföldi tartózkodása miatt. További inf.: www.nski.hu,www.karpathaza.eu, www.kepcp.hu
    Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.