OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2014. november 20., csütörtök 21:05

A Füstirtók Egyesületének közleménye
    Budapest, 2014. november 20., csütörtök (OS) - VÉGRE JÖN A DOHÁNY-KISKERESKEDELMI ELLÁTÓ, DE CSAK AKKOR HASZNOS, HA MINDIG ÁLLAMI KÉZBEN MARAD.

    A Füstirtók Egyesület modell értékűnek tartja a dohány-kiskereskedelmi ellátó (ellátó) bevezetését, ami az Európai Unió többi tagországában is mintául szolgálhatna, ha ez a szervezet minden körülmények között állami kézben maradna. A jelenlegi dohány-nagykereskedők tág eszköztárral kényszeríthetik a Nemzeti Dohányboltokat a konkurens termékek eladásának korlátozására, ami forgalom kieséssel, és az ellátás színvonalának csökkenésével jár. A versenytársak teljes esélyegyenlőségének megteremtését garantáló ellátó beiktatása persze az alacsony tőkeerejű, magyar tulajdonú Continental Zrt-nek kedvez, ugyanakkor a kínálat várható bővülése miatt fogyasztóbarát kezdeményezésnek tűnik. A jelenlegi gyilkos, sokszor piacellenes verseny ettől kezdve kizárólag az árak és az ízek harcává szelídülne. Az ellátó koncesszióba adása viszont a korrupció melegágya lenne, hiszen a nagyker cégek a koncessziótulajdonos ellenőrizhetetlen korrumpálásával tudnának üzletenként, vagy területenként versenyelőnyt kiharcolni, kezdve azzal, hogy kinek a terméke legyen jobban látható módon kihelyezve, egészen addig, hogy mely gyártó termékeinek átadását korlátozza. EZÉRT ARRA KÉRJÜK A KORMÁNYT, HOGY A KONCESSZIÓBA ADÁS LEHETŐSÉGÉT ZÁRJA KI A JAVASLATBÓL. Az ellátó törvényben garantált fix nagykereskedelmi árrése garantált profitot tesz lehetővé, miért mondana le ennek egy részéről az állam?  Információ: 20/2767-515
    
    Kiadó: Füstirtók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.