OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. november 25., kedd 15:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2014. november 25., kedd (OS) - DK: Nem az áldozat tehet a nemi erőszakról

    A Baranya Megyei és a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányságok sajátos módot találtak arra, hogy megemlékezzenek a nők elleni erőszak felszámolásának világnapjáról. Míg a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság videói a "Tehetsz róla, tehetsz ellene" hihetetlenül silány és sértő szlogent hirdetik, addig a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság ostoba közleménye szerint a fiatal lányok kacérkodása az erőszakot kiváltó legfőbb ok. A közös mindkettőben, hogy képmutató, ostoba és álszent módon részben az erőszak áldozatait okolják az elkövetett nemi erőszakért.

Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség bizonyos tagjai azt a téves sztereotípiát erősítsék a magyar emberekben, hogy a nemi erőszakról - akár csak részben is - az áldozat tehet. A rendőrség egyes tagjai ezzel részben felmentik az elkövetőket, asszisztálva a nőket érő szexuális bűncselekményekhez.

A Demokratikus Koalíció nem hagyja szó nélkül, hogy a nők elleni erőszak felszámolásának világnapján a magyar rendőrség bizonyos tagjai ilyen álszent és ostoba felhívásokkal mentsék fel a szexuális bűnelkövetőket a felelősség alól. A DK ezért írásbeli kérdésben fordul Pintér Sándorhoz, hogy megtudja, kik adtak engedélyt ezen anyagok kiadására, lesz-e bármilyen, akár személyi következménye ezeknek az áldozatokat mélyen sértő akcióknak, illetve ez tekinthető-e a Magyar Rendőrség, illetve az Orbán-kormány hivatalos álláspontjának?

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
a DK alelnöke

    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.