OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2014. november 28., péntek 10:33

A Párbeszéd Magyarországért Párt közleménye
    Budapest, 2014. november 28., péntek (OS) - Hány lovat ül meg egyszerre a fideszes Dorkota Lajos? - Mi lesz az összeférhetetlenséggel? A Magyar Energetikai és Közmű szabályozási Hivatal Orbán Viktor által kinevezett elnöke a kinevezése óta is a Fidesz Dunaújvárosi választókerületi vezetője és részt vett a párt helyi önkormányzati kampányában is. Holott a szakhatóság vezetése összeférhetetlen a párt tisztségekkel.

    A hivatal egy olyan kvázi csúcs intézmény, ami a kormánytól a pártoktól függetlenül kellene működnie, mivel az emberek mindennapjait befolyásoló, fontos kérdéseket ellenőriz. Orbán Viktor Dr. Dorkota Lajos kinevezésekor is fittyet hányt a függetlenségre. Pártembert nevezett ki a hivatal élre, hiszen a hivatalt a Fidesz volt országgyűlési és önkormányzat képviselője vezeti.
A józan ész alapján aligha tekinthető pártsemlegesnek egy olyan szakhatósági vezető, aki a pártpolitikában is részt vesz. A törvény világosan fogalmaz, a hivatal vezetője nem lehet párt országos vagy területi szervezetének tisztségviselője. Ezzel szemben Dorkota úr a Fidesz Dunaújváros központú választókerületének választókerületi elnöke. Újra azt látjuk, hogy egy stratégiailag fontos állást szakemberek helyett Orbán Viktor és Fidesz a saját pártkatonáival tölt fel, semmibe véve a saját maguk által hozott szabályokat is.
A PM felszólítja a Fideszt, hogy a hatályos törvények szerint és átlátható módon a legrövidebb idő alatt rendezzék az összeférhetetlenséget!

Szabó Zsolt, a PM dunaújvárosi önkormányzati képviselője
    
    Kiadó: Párbeszéd Magyarországért Párt

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.