OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2015. január 6., kedd 16:49

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2015. január 6., kedd (OS) - Putyin látogatása: Magyarországnak a béke és a semlegesség érdekében kell fellépnie

    Putyin látogatása: Magyarországnak a béke és a semlegesség érdekében kell fellépnie

A Jobbik fontosnak és célszerűnek tartja Magyarország és Oroszország vezetőinek találkozását, hiszen mindig is a keleti nyitás híve volt, emellett stratégiai partnerként tekint Oroszországra, mind gazdasági, mind energetikai, mind politikai és kulturális tekintetben. Az ukrán válság még fontosabbá teszi a kétoldalú geostratégiai egyeztetést, amely kapcsán nehezményezhető, hogy Magyarország kizárólag a nyugati szövetségesi rendszer tagjaként foglal állást, holott a kárpátaljai magyarok okán egyedi álláspontot kellene kialakítania.

A Jobbik Magyarország alapvető érdekének, s mindennél fontosabbnak tartja a békét és a semlegességet, amely az egyetlen járható út az újabb világháború elkerülése érdekében. Ahogyan az Oroszország elleni szankciók megszüntetése is közös érdeke kellene legyen az európai államoknak és hazánknak egyaránt. A paksi bővítés, a Déli Áramlat ügye és a kereskedelmi, gazdasági érdekeink is azt diktálják, hogy ne sérüljenek a magyar-orosz kapcsolatok. A Jobbik egyben önmérsékletere inti a baloldalt Putyin esetleges látogatása kapcsán már a mai napon tett hisztériakeltése miatt.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese
    Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.