OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2015. január 13., kedd 11:35

A Motiváció Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. január 13., kedd (OS) -

    Kutatás készül a fogyatékos gyermeket nevelő nők munkavállalási esélyeiről

Az EU Families And Societies legújabb kutatása szerint a család (a nő) helyzete és a gyermek fogyatékossága annak súlyossága között szoros összefüggés van. Az állami és közösségi szolgáltatások megléte és hozzáférhetősége alapvető jelentőségű a nők munkavállalása, a szegénység megelőzése, a fizikai és mentális egészségvédelem szempontjából. A párkapcsolat stabilitása, a családi munkamegosztás, az apák részvétele a gyermek ellátásában jelentős erőforrás.

Mivel Magyarországon a témában még nem zajlott érdemi kutatás a MOTIVÁCIÓ Alapítvány és JÓL-LÉT Alapítvány NÓRA-TÁMASZPONT című, a Norvég Civil Alap támogatásával megvalósuló programja keretében országos felmérést készít a fogyatékos gyermeket nevelő nők munkaerő-piaci helyzetéről. A kutatás hiánypótló, mert integráltan kezeli a fogyatékosság és a női társadalmi helyzet sajátosságait. A megvalósító szervezetek célja, hogy tanácsadási módszertant dolgozzanak ki, együttműködve az érintettekkel a munkáltatókkal, a szakmai szervezetekkel, amely hatékonyan segítik a célcsoport munkába való visszatérését. Az országos NÓRA-HÁLÓZAT szervezetei ezen eredményeket veszi át és valósítja meg.
Kontaktszemély: Kánya Kinga, kanya.kinga@jol-let.com, 06-20-3383315.


    Kiadó: Motiváció Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.