OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. január 27., kedd 09:38

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2015. január 27., kedd (OS) -

    DK: Többezres leépítés jöhet az egészségügyben


A Népszabadság információi szerint többezres leépítés jöhet az egészségügyben, mert a járó- és fekvőbeteg szolgáltatások ötödére nincs fedezet. Kormányzati vezetők szerint így elkerülhetőek lesznek a "párhuzamos és felesleges ellátások". A Fidesz szerint tehát még felesleges ellátások is vannak abban a magyar egészségügyben, amely 2010 óta egyre kevesebb forráshoz jut és folyamatosan pénzhiánnyal küszködik.

A stadionlázban égő Orbán-kormány ezek szerint a sorozatosan jelentkező megszorításokkal és különadókkal sem tudta előteremteni a kormányfő úri hóbortjára elpazarolt adóforintokat. A szociális-, oktatási- és egészségügyi kiadásokat évről-évre megnyirbáló Fidesz bizonyára most is jelezni fogja majd, hogy a mostani húsba vágó megszorításról is az a Gyurcsány-kormány tehet, amely a jelenlegi kormánynál nagyságrendekkel többet költött az egészségügy működtetésére és fejlesztésére.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány abból az egészségügyből akarjon további pénzeket kisajtolni, mely már most is a működésképtelenség határán egyensúlyozik. A DK szerint az Orbán-kormány már azt a részét is felélte a közös vagyonnak, melyet gátlástalan megszorításokkal és különadókkal vett el a magyar emberektől.


Gréczy Zsolt
szóvivő DK
    Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.