OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2015. március 6., péntek 11:29

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. március 6., péntek (OS) -

    A rendezvényen a betegek szempontjai és szerepe méltatlanul csekély, és a valóságos problémákat mértéktelenül mellőző megvilágítást kapott, illetve végig hangsúlytalan volt.
Részvétlenül, csak versenyelőny tényezőként szóba került viszont, hogy a magyar betegek azért vesznek részt másoknál sokkal nagyobb hajlandósággal a klinikai kutatásokban, mert a költségesebb egészségügyi ellátások sokkal kisebb köréhez jutnak hozzá hivatalosan támogatva, mint a polgáraik egészségével jobban törődő országokban élő társaik. A kockázatok e vonatkozásban nem kerültek szóba!
Mivel az egészséges ember a civilizációs népbetegségek korában lassan kivételnek minősül, kirívó nemzetárulásnak minősíteném, ha valóban kiderülne, hogy Magyarországon komolyan figyelembe veendő versenyelőnyként veszik számításba a hivatalos egészségügy ellátási nyomorát, a gyógyulásukat már csak jelentős kockázatok vállalása árán, kísérleti alanyokként remélni tudó betegek kiszolgáltatottságát.
A Der Spiegel szerint az egykori keletnémet pártállam eladta beteg polgárait, prostituálta az országot. Az akkor ebből hasznot húzó, ma is működő gyógyszergyárak az NDK-ban végzett kísérletekre vonatkozó kérdéseket igyekeznek levakarni magukról, mint kutya a bolhát.
A téma igen időszerű. Negyedszázat elmúltával egyesek újrakezdenék?
A felelős állam elsősorban a polgáraiért és nem a számára is kiugró pénzügyi hozadékot ígérő, de leginkább profitérdekekben gondolkodók kiszolgálásáért felelős!

Pós Péter elnök

    Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.