OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. április 18., szombat 10:37

Az Informatika a Társadalomért Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. április 18., szombat (OS) -

    A konferencián részt vevő Skool non-profit kezdeményezés alapítói még idén tervezik Salgótarjánban is elindítani ingyenes programjaikat fiatal 10-18 év közötti lányok számára. A Skool műhelyfoglalkozásokon, iskola utáni programokon, nyári táborokon keresztül mutatja meg a lányoknak, hogy milyen lehetőségek rejlenek számukra is ebben az izgalmas technológiai világban, és hogyan tudnak ők is menő programozókká, sikeres informatikusokká válni.
A konferencia ötlete az INFOPROG 2015 középiskolai verseny XX. jubileumi alkalmából született meg. A kárpát-medencei középiskolás diákok számára 1995 óta minden évben megrendezett informatikai versenyen több száz iskola, közel 2500 diákja és 250 tanára vett részt. A legtöbb versenyző az informatikai szektorban helyezkedett el itthon vagy külföldön.
A konferencián való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. További információ és regisztráció a http://girlsinict.hu/ oldalon.
    Kiadó: Informatika a Társadalomért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.