OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. május 7., csütörtök 13:16

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2015. május 7., csütörtök (OS) -

    Az alapítás 25. évfordulójának ünnepségét és a XXIV. Katonanemzedéki Találkozót összevontan tartotta május 6-án, a Stefánia Palota Színháztermében a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége.
Az ünnepi összejövetelen a honvédelmi minisztert Kun Szabó István vezérőrnagy, a HM társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, a vezérkari főnököt Varga István vezérőrnagy a Vezérkar törzsigazgatója képviselte. Az ünnepség – a Himnusz eléneklését követően – rendhagyó módon, a más rendezvény miatt korábban távozni kényszerülő államtitkár köszöntőjével és a miniszteri elismerések átadásával kezdődött.
Kelemen József ny. altábornagy, a BEOSZ elnöke megemlékezett a 25 év történéseiről, kiemelve az eredményeket, de nem feledkezve meg a nehézségekről sem. A vezérkari főnök levélben köszöntötte a jubiláló Szövetséget, amit a külföldi partnerszervezetek, a Honvéd Vezérkar, az MH Összhaderőnemi parancsnoka, a csapatok és intézmények, illetve a partner civil szervezetek képviselőinek köszöntője, zászlószalagok kötése, majd elismerések átadása követett.
Az ünnepség hivatalos része után a – a jelenlévők többsége által még Honvéd Táncszínházként ismert – Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncosainak és zenészeinek fergeteges műsora következett.
A rendezvény a Szövetségben 16 éven át elnöklő Sipos Géza tiszteletbeli elnök pohárköszöntője után finom ebéddel zárult a Stefánia Palota Regiment Éttermében.
    
    Kiadó: Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.