OS Országos Sajtószolgálat
2024. március 1. péntek
Ismertető


2015. május 20., szerda 11:20

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2015. május 20., szerda (OS) - Az FDSZ követeli, hogy a felsőoktatási bérrendezés 2015-ben kezdődjön el!

    A Kormány által a Parlamentnek benyújtott 2016. évi költségvetési terv oktatásra/felsőoktatásra vonatkozó része nem tartalmaz a felsőoktatásban dolgozók bérrendezésére megoldást jelentő javaslatokat. Nem tükröződnek a "Fokozatváltás a felsőoktatásban" stratégiai anyag bérrendezési elképzelései, és a Felsőoktatási Kerekasztal, OKÉT és egyéb fórumokon felvetett javaslatok egyik eleme sem. 2008 óta változatlan az oktatói illetményrendszer alapját képező "egyetemi tanár 1" kategória bruttó alapbére és az oktatást/kutatást támogató munkatársak illetményét meghatározó közalkalmazotti bértábla!
A felsőoktatásban dolgozó oktatók és kutatók, az oktatást/kutatást támogató közalkalmazottak nemzetközi, de hazai összevetésben is méltatlanul alacsony garantált illetménye immár nyolcadik éve változatlan! Ez a helyzet veszélyezteti a színvonal hosszú távú biztosítását, az utánpótlás kinevelését és pályára vonzását, a tapasztalt munkatársak megtartását!
A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete (FDSZ) követeli, hogy az oktatási kormányzat határozottan lépjen fel a felsőoktatási bérrendezés 2016-os költségvetésben történő megjelenítéséért, és a bérkorrekció 2015-ben való megindításáért!
    Kiadó: Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.