OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. május 23., szombat 12:23

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. május 23., szombat (OS) - A Bahá’í Nemzetközi Közösség egy globális megemlékező kampányt indít azon hét bebörtönzött iráni bahá’í vezető fogva tartásának hetedik évfordulóján, akik 2008 óta a legjobban üldözött iráni kisebbségként minden iráni jogsértés szimbólumává váltak.

    A magyarországi bahá’í-ok egy információs projektet indítottak, melyben hallhatóvá válik a bebörtönzött ügyvédek, művészek, emberi jogi aktivisták, ellenzékiek, nők, különféle vallások követőinek hangja, mindenkié, aki felemeli a szavát az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának betartásáért. Ismert magyarok állnak ki és szólnak videoüzeneteikben, hogy tiltakozzanak az iráni kormányzat önkényes és jogtipró visszaélései ellen, amelyek alapjaiban sértik az emberi jogokat.
A “Kiemelkedő magyarok az iráni emberi jogokért" projekt célja, hogy kifejezze a szolidaritást azon irániak iránt, akik üldöztetést szenvednek hitük, politikai meggyőződésük, újságírói kiállásuk, a nők jogainak megvédése, valamint az emberi jogok felvállalása miatt. Néhány részlet az üzenetekből:
Sebestyén Márta: "Iránban a helyzet nagyon-nagyon szomorú, ugyanis az ott élők nem gyakorolhatják alapvető emberi jogaikat, sokszor vallásuk miatt is diszkrimináció éri őket, például a bahá’í diákok nem tanulhatnak, és újságírók börtönbe kerülnek. Ez nagyon-nagyon fájdalmas dolog, mintha egy madárnak a szárnyát vágnák le, vagy mintha én nem énekelhetnék el egy dalt ott és akkor, mikor én szeretném "
    Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.