OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. május 23., szombat 15:14

Az LMP parlamenti frakciója közleménye (1.rész)
    Budapest, 2015. május 23., szombat (OS) - Mikor kell távoznia egy államtitkárnak? (1.rész) -

    Immár két hete annak, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium jogerősen pert vesztett a Kishantosi Nonprofit Kft-vel szemben, mert megsértette annak jó hírnevét. A biogazdaság elleni kormányzati bosszúhadjáratban főszerepet vállaló dr. Bitay Márton Örs államtitkár azonban még mindig nem vonta le a következtetést. Az LMP két hetet várt, abban bízva, hogy vagy az államtitkár, vagy gazdái lesznek annyi józan belátással: ha valakiről kimondja a bíróság, hogy hazudott, és saját politikai céljai miatt megtévesztette a közvéleményt, akkor nem nagyon illő vezető kormánytisztviselői státusban maradnia. Úgy látszik, Magyarországon a politikai kultúra még jobban sárban van, mint korábban: az ügyben csak a sunnyogás - mintha mi sem történt volna.

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen kimondta, hogy az egykori Vidékfejlesztési Minisztérium állításával szemben Kishantos nem maradt el a bérleti díj fizetésével, nem károsította meg a magyar államot és nem vállalt olyan fejlesztéseket, amelyeket nem hajtott végre. A Fidesz-kormány bosszúállása eredményeképpen azonban mégis kárba veszett 21 év vegyszermentes gazdálkodása és egy eszme, amit képviseltek. A biogazdaság földhasználati szerződése 2013-ban járt le, amikor a korrupcióra lehetőséget hagyó földpályázati rendszerben az összes addig használt földjét elvesztette.

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.