OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2015. május 27., szerda 11:19

A CEEweb for Biodiversity közleménye (2. rész)
    Budapest, 2015. május 27., szerda (OS) - Május 22-én a biológiai sokféleség világnapján Európában és Magyarországon is az élőhelyek 75%-a van rossz állapotban. Mások mellett a mezei pacsirta és vadgerle állomány a 2/3-ra csökkent Magyarországon. A romló állapotok ellenére az Európai Unió arra készül, hogy gyengítse a jelenlegi uniós irányelveket. Mindeközben Magyarország is kockáztatja a nemzeti parkokat és az élőlényeket. A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egy nemzetközi kampányt indított, hogy megvédje a természeti értékeinket.

    A legújabb Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) jelentése szerint az európai élőhelyek 75%-a rossz állapotban van és minden harmadik madárfaj (köztük a mezei pacsirta) állománya csökken. Az EU barométer összes tagországban végzett felmérés szerint az EU-s polgárok 95%-a gondolja, hogy nekik személyesen fontos a környezetvédelem.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért egy nemzetközi kampányt indított egy kisfilmversennyel, hogy mindenkinek teret adjon véleménye kifejezésére. A Green-Go kisfilmverseny célja megcélozni és teret adni a kreatív ötleteknek, amik pozitív irányba befolyásolhatják jövőnket. Idei kategóriánk egyike a “Természet része vagy, élj vele!", ami a természet és a fajok fontosságára és annak elvesztésének következményeire szeretné felhívni a figyelmet.

Az 5. Green-Go Nemzetközi Rövidfilm verseny a ma´rcius 27-e´n indulo´ "Stop-mad-mining" kampa´ny része.

    Kiadó: CEEweb for Biodiversity

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.