OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 28. kedd
Ismertető


2015. június 8., hétfő 00:14

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2015. június 8., hétfő (OS) - Idén is pórul járnak az allergiások?

    Egészen biztos, mert a Földművelési Minisztérium nem hajlandó változtatni azon a passzív politikán, amely a tavalyi év rekordértékű parlagfű-pollenterhelését eredményezte. A civil szervezetek a parlagfüves területek szisztematikus felderítését, regionális felelősök kinevezését és a közérdekű bejelentések jogszabály szerinti kezelését kérik, de a szakmai irányításért felelős minisztérium a szokásos kitérő feleleteket adja. Véleményük szerint az eddigi "bevált" módszerek, azaz az általános kommunikáció, a parlagfű-felderítésre szánt pénzek rossz hatásfokú helikopterezésre költése, valamint helyi sport- és polgárőr egyesületek milliós mezőgazdasági gépekkel történő felfegyverzése a siker kulcsa. Amennyiben új lépések nem születnek, ismét többszázezer hektár parlagfüves terület ontja majd a virágport és az allergiásokra ismét igen kemény nyárutó vár. Az Allergia-Parlagfű Kerekasztal ülésén az adófizetők által parlagfű-mentesítésre szánt SZJA 1% minisztériumi cipőpucológépekre, valamint kormányhivatali közüzemi számlákra fordított részének az eredeti célra való visszaszolgáltatásáról ezúttal sem esett szó.
Az ülés jegyzőkönyve a parlament honlapján olvasható:
http://www.parlament.hu/documents/129646/389135/jegyz%C5%91k%C3%B6nyv +20150429/aaa75429-8f2a-42e0-8dcf-1a299bd243aa

    Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.