OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2015. június 23., kedd 09:44

A Felelős Társadalomért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2015. június 23., kedd (OS) - Felhívás jogászok részére a Megfélemlítés Elleni Program támogatására

    Magyarország első és egyetlen Megfélemlítés Elleni Programja (MEP) meghirdeti jogi segítői projektjét, melyhez jogi szakértők (különösen ügyvédek, ügyvédi irodák) jelentkezését várja, akik tanácsadással, illetve a különféle eljárások során történő képviselet ellátásával hozzájárulnak az iskolai és a cyber-megfélemlítéses esetek csökkentéséhez, valamint részt vállalnak a veszélyeztetett kiskorúak jogainak és érdekeinek védelmében.

Országunkban, az iskolai megfélemlítés nem mindenhol elismert mint valós probléma.. A programban az egyes esetekben való fellépés mellett kiemelt figyelmet kap a személyi és intézményi felelősség megállapításához elvezető eljárások megindítása és vitele is. A jogi csoport feladatához tartozik az esetleges perközösségek megalakításának általános stratégiai, illetőleg egyedi ügyekre vonatkozó gyakorlati kivitelezése is.

A megfélemlítéssel (bullying) -mely nem összekeverendő a zaklatással (harassment)- kapcsolatos magyar jogi szabályozás pontatlan és hiányos. Emiatt a csoport további feladata a Megfélemlítés Elleni Jogalkotási Munkacsoport részére történő tanácsadás és a programgazda (Felelős Társadalomért Közhasznú Alapítvány) képviselete az Igazságügyi Minisztérium által működtetett tematikus emberi jogi munkacsoportokban.

Információ a megfélemlítésről elérhető a www.megfelemlites.hu oldalon.  

Jelentkezés az Alapítványról oldalán: http://www.felelostarsadalomert.hu/#!contact
    Kiadó: Felelős Társadalomért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.