OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2015. július 18., szombat 14:03

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2015. július 18., szombat (OS) - Az LMP kiáll a kínai Fálun Kung közösség mellett

    Az LMP két társelnöke levélben biztosították támogatásukról és nagyrabecsülésükről a Ride2Freedom ötezer kilométeres kerékpáros menet résztvevőit és szervezőit. Az Egyesült Államokat átszelő rendezvényen a Kínában 1999-ben betiltott és ellehetetlenített Fálun Kung buddhista vallási és meditációs irányzat tizenhat országból érkezett követői vesznek részt, felhívva a figyelmet üldöztetésükre.

Szél Bernadett és Schiffer András levelükben emlékeztetnek rá, a lelkiismereti és vallásszabadság nem lehet elnyomó rezsimek áldozata. Miközben a Kínai Népköztársaság a globális kapitalizmus egyik vezető hatalmává vált, az elmúlt évtizedekben alig javult az emberi jogok helyzete az országban. Az LMP társelnökei rámutatnak: a vallási, etnikai és egyéb autonóm közösségek szabad működése nem gyengíti, hanem erősítik társadalmat és az államot Kínában is. Az állampolgárok és közösségeik önszerveződése ellenállóbbá, fejlődőképesebbé teszi a társadalmat a XXI. század megpróbáltatásai közepette.

LMP Sajtó
    
    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.