OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2015. július 29., szerda 15:17

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2015. július 29., szerda (OS) - Reagálás Schmuck Erzsébet nyilatkozatára

    Az az LMP beszél, amelyik nem szavazta meg a károsultak kártalanításáról szóló törvényt. Ha rajtuk múlott volna, a károsultak most nem hogy hatmillió forintot, de egy fillért sem kapnának.
A Quaestor károsultjainak kártalanítását a bankok akasztották meg azzal, hogy az Országgyűlés döntését megtámadták, beadvánnyal fordultak az Alkotmánybírósághoz. A kártalanítást tehát a bankok akadályozzák, nem a kormány, nem az MNB – ezt az ellenzéki pártok is tudják, mégis megpróbálják félrevezetni a brókercsalások károsultjait.
A kormánypárti javaslatoknak köszönhetően a parlament minden szükséges törvényt elfogadott ahhoz, hogy véget vessünk az évtizedes pénzügyi korrupciónak. A brókercégek működésére szigorúbb szabályokat alkottunk, megvalósult a csaló brókerek vagyonának zárolása és lehetővé tettük a brókercsalások áldozatainak kártalanítását is. Most a hatmillió forintig terjedő kártalanítás megtörténik, ami a károsultak többségének megoldást jelent. A hatmillió forint feletti megtakarítással, befektetéssel rendelkezők esetében meg kell várni az Alkotmánybíróság döntését, és annak függvényében lehet befejezni a károsultak kifizetését.
A Fidesz bízik abban, hogy az Alkotmánybíróság mielőbb döntést hoz az ügyben és teljesül a parlament akarata: a szocialista brókerbotrányok áldozatai hozzájutnak a kártalanításhoz, a csaló brókerek pedig a börtönbe kerülnek.

Fidesz-frakció Sajtóosztály

    Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.