OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2015. augusztus 1., szombat 14:32

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2015. augusztus 1., szombat (OS) - Az LMP konkrét lépéseket vár a kormánytól az anyatejes táplálás világnapja alkalmából

    Ma van az anyatejes táplálás világnapja. Hazánkban az évi mintegy 8 ezer koraszülött vagy fejlődési rendellenességgel világra jött baba nagy része nem jut hozzá az anyatejhez. Az LMP azt kéri a kormánytól az anyatejes táplálás világnapján, hogy a fejlődési rendellenességgel született csecsemők anyatejhez jutását segítse elő azzal, hogy megalkotja azt a hiányzó kormányrendeletet, amelynek keretében a szoptatást segítő eszközök bérléséhez a családok állami támogatást kapnának. Továbbá azt várjuk, hogy a kormány lépjen annak érdekében, hogy új bababarát egészségügyi intézmények jöjjenek létre az országban.

Az LMP évek óta ostromolja a kormányt azért, hogy könnyítsenek a koraszülötteket, illetve fejlődési rendellenességgel született csecsemőt nevelő családok terhein azzal, hogy a szoptatást elősegítő eszközök bérléséhez támogatást kapnak. Sajnos a kormánynak még mindig nem sikerült megoldania ezt: a törvény nagy nehezen megszületett, de működni nem tud, mert a szükséges kormányrendeletet a mai napig nem alkották meg hozzá. Mindeközben megállt a bababarát minősítésű kórházak számának növekedése, tavalyig mindössze 17 kórház tudott megfelelni a feltételeknek.

    Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

    Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
    Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
    (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.